Recept zoekresultatenKalfsblokjes met truffelrisotto
Delhaize logo
  • Kalfsblokjes met truffelrisotto
Kalfsblokjes met truffelrisotto

Kalfsblokjes met truffelrisotto

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kalfsschouder in kleine blokjes gesneden
  • 2 sjalotten heel fijn gehakt (Klassiek)
  • 1 bussel bieslook
  • 250 g arboriorijst voor risotto
  • 2 eetlepels groentebouillons
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g boter
  • 1 klein lepeltje truffelschilfers
  • 1 enkele druppels truffelolie
  • 100 g room
  • 1 courgette
  • Snijbiet
  • van snijbiet
  • uitje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 600 g kalfsschouder in kleine blokjes gesneden
  • 2 sjalotten heel fijn gehakt (Klassiek)
  • 1 bussel bieslook
  • 250 g arboriorijst voor risotto
  • 2 eetlepels groentebouillons
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g boter
  • 1 klein lepeltje truffelschilfers
  • 1 enkele druppels truffelolie
  • 100 g room
  • 1 courgette
  • Snijbiet
  • van snijbiet
  • uitje

Begin met koken

: 2min.
1
Voor de risotto : giet een scheutje olijfolie in een sauteerpan, laat de ui lichtbruin stoven, voeg de rijst toe en laat geheel even meestoven. Blus met witte wijn en voeg dan de twee eetlepels groentebouillons en water toe tot de rijst onder staat. Kruid met zout en peper.
2
Voeg nu geleidelijk extra water toe en roer tot de risotto beetgaar is. Meng voor het serveren voorzichtig een paar blokjes boter door de risotto voor een smeuïg effect.
3
Bak de blokjes kalfsvlees in ongeveer 2 minuten rosé in hete olijfolie. Zorg voor een mooi bruin korstje. Voeg op het einde de sjalotten en de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Maak nu de truffelcrème : kook de room, voeg de truffelschilfers en het truffelolie toe. Laat inkoken tot een mooie gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
5
Schik de risotto in een serveerring op het bord, leg er de kalfsblokjes op en overgiet met de truffelsaus. Werk het bord af met snijbiet, de jonge ui en enkele kort gegrilde courgetteplakjes.
1
Voor de risotto : giet een scheutje olijfolie in een sauteerpan, laat de ui lichtbruin stoven, voeg de rijst toe en laat geheel even meestoven. Blus met witte wijn en voeg dan de twee eetlepels groentebouillons en water toe tot de rijst onder staat. Kruid met zout en peper.
2
Voeg nu geleidelijk extra water toe en roer tot de risotto beetgaar is. Meng voor het serveren voorzichtig een paar blokjes boter door de risotto voor een smeuïg effect.
3
Bak de blokjes kalfsvlees in ongeveer 2 minuten rosé in hete olijfolie. Zorg voor een mooi bruin korstje. Voeg op het einde de sjalotten en de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Maak nu de truffelcrème : kook de room, voeg de truffelschilfers en het truffelolie toe. Laat inkoken tot een mooie gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
5
Schik de risotto in een serveerring op het bord, leg er de kalfsblokjes op en overgiet met de truffelsaus. Werk het bord af met snijbiet, de jonge ui en enkele kort gegrilde courgetteplakjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsfricassee

Delhaize

Kalfsfricassee

2 × +/- 550 gr

+/-€20,44

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Heel truffel | Zomer

Gaillard

Heel truffel | Zomer

50 gr

€14,99

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€56,68