Recept zoekresultatenKabeljauw met kappertjessaus en wortel-courgettestoemp
Delhaize logo
  • Kabeljauw met kappertjessaus en wortel-courgettestoempA

Kabeljauw met kappertjessaus en wortel-courgettestoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Kabeljauw met kappertjessaus en wortel-courgettestoempA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • aardappel
  • wortelen
  • courgettes
  • kappertjessaus
  • kabeljauw
  • oreganoblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Plet de aardappelen, de wortelen en de courgettes met 40 g boter en 4 el olijfolie.
  2. Breng verder op smaak, zet het deksel op de pan en verwarm langzaam op het vuur of in de oven.
  3. Warm de kappertjessaus op in een grote braadpan.
  4. Snijd de kabeljauw in 4 porties en leg ze in de saus.
  5. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  6. Breng verder op smaak en voeg enkele oreganoblaadjes toe.
  7. Je kunt de saus ook in een steelpan opwarmen en de vis in een braadpan goudbruin bakken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 368; energie (kCal): 88; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 656,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Kabeljauw met kappertjessaus en wortel-courgettestoempA