Recept zoekresultatenKabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:17
  • Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan

Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g aardperen
  • 1 eetlepel boter
  • 4 kabeljauwfilets (± 175 g per portie)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel rodewijnazijn
  • 1 dl room (light 20% vet)
  • 1 zakje veldsla
  •  parmezaankrullen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    +/-22,49€/kg
    +/-€7,42
    F1981081100229000000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,78 €/l
    €1,39
    S1993063000007030000
  • Room | Light | 20% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010102200143400000
  • Veldsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
    F2014100800304700000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Was de aardperen en leg ze in koud gezouten water. Breng het water aan de kook en laat koken tot de aardperen gaar zijn. Pel ze en mix ze samen met de room. Kruid met peper en zout.
    3. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in een hete pan. Leg de vis op een vuurvaste schotel, verdeel de boter over de filets en zet enkele minuten in de oven.
    4. Dresseer de veldsla met olie, azijn, peper, zout en parmezaankrullen.

    Kooktip

    • Bij Delhaize vind je zeeduivel in z’n geheel of als filets.
    • Je kunt de aardperen gerust ongeschild koken en ze pellen zodra ze afgekoeld zijn. Zo verkleuren ze niet en behouden ze al hun smaak. Er gaat ook veel minder verloren, want aardperen zijn moeilijk te schillen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:17
    • Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    +/-22,49€/kg
    +/-€7,42
    F1981081100229000000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,78 €/l
    €1,39
    S1993063000007030000
  • Room | Light | 20% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010102200143400000
  • Veldsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    13,50 €/kg
    €1,35
    F2014100800304700000