Recept zoekresultatenJessica's Tiramisu
Delhaize logo
  • Jessica's Tiramisu

Jessica's Tiramisu

door Lionel Rigolet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Score

4 op 5
Dessert
Jessica's Tiramisu

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 375 g Mascarpone
  • 100 g bruine rietsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 450 g Delhaizespeculoos
  • 3 grote kopjes redelijk sterke zwarte koffie
  • 7 el Amaretto
  • zout

Begin met koken

  1. Scheid de eierdooiers van het wit en doe ze in twee verschillende kommen.
  2. Voeg de bruine suiker en de vanillesuiker toe aan de eidooiers, en klop krachtig tot een lint. De suiker moet gesmolten zijn.
  3. Voeg de mascarpone in drie keer toe en blijf krachtig kloppen. Bewaar het mengsel koel.
  4. Meng koffie en Amaretto in een kom en het laat afkoelen.
  5. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Ze moeten stevig zijn.
  6. Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het mengsel van dooiers, suiker en mascarpone. 1/3 met een garde en de rest met een spatel. Meng voorzichtig, het apparaat moet homogeen zijn.
  7. Leg eerst een laag speculoos op de bodem van een schaal en besprenkel die met het koffie en Amaretto-mengsel. Bedek het hierna met het mascarponemengsel. Egaliseer het oppervlak goed, en herhaal deze handelingen 2 à 3 keer.
  8. Dek af met folie en laat ongeveer 5 uur afkoelen.
  9. Haal de tiramisu uit de koelkast, kleur het oppervlak in met een brander indien je er een hebt.
  10. Serveer onmiddellijk.

Voor de decoratie:Garneer op het laatste moment met mini chocoladeschilfers, gezouten karamelparels en prik halve kanten pannenkoeken aan de oppervlakte.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Jessica's Tiramisu