Recept zoekresultatenJavanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganache
Delhaize logo
  • Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganacheE

Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganache

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Dessert
Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganacheE

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 1 scheutje water
  • chocoladekoffiebonen (voor de afwerking)
  • 300 g amandelpoeder
  • 80 g gezeefde bloem
  • 300 g bloemsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 240 g suiker (voor de crème au beurre van koffie)
  • 5 cl sterke koffie
  • 12 eiwitten
  • 400 g malse boter
  • 1 dl volle room
  • 50 g boter, in blokjes (voor de chocoladeganache)
  • 200 g donkere chocolade
  • 2 dl slagroom (voor de koffieslagroom)
  • 28 g café frappépoeder
  • 20 g bloemsuiker (voor de koffieslagroom)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 7 min baktijd

  1. Begin met de biscuit: klop 6 eiwitten, de bloemsuiker en het amandelpoeder op tot een schuimige massa. Klop de andere 6 eiwitten op met de kristalsuiker. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat met een bakpapier.
  2. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 220°C voor 7 min. Haal de biscuit uit de oven, haal van de bakplaat, leg er een handdoek over en laat afkoelen.
  3. Voor de crème au beurre van koffie: laat de boter helemaal zacht worden. Klop de eieren tot een witte massa, breng de suiker aan de kook met een scheutje water en voeg het suikermengsel toe aan de eieren. Voeg de boter voorzichtig toe, tot ze volledig is opgenomen. Meng de koude koffie met de crème au beurre.
  4. Snijd de biscuit in de lengte in 4 gelijke delen. Smeer een laagje crème au beurre op een laag biscuit, bedek met een volgende laag biscuit en besmeer opnieuw met een laagje crème au beurre. Leg alle stukken op elkaar. Druk alles goed aan en stop de javanaisbasis in de vriezer.
  5. Maak de chocoladeganache: breng de room aan de kook en voeg de chocolade en de boter toe. Zorg dat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de javanais. Laat goed afkoelen en snijd de javanais in gelijke stukken.
  6. Maak de koffieslagroom: klop de slagroom en de bloemsuiker op en meng de zakjes café frappépoeder eronder.
  7. Werk de javanais af met chocoladekoffiebonen en serveer met de café frappéslagroom.

Kooktip

Je kan 5 cl sterke koffie vervangen door 3 el oploskoffie opgelost in 5 cl koud water.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1758; energie (kCal): 423; vetten (g): 29,1; verzadigde vetten (g): 14,1; koolhydraten (g): 33,2; suikers (g): 28,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 680,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganacheE