Recept zoekresultatenHindesteaks gepaneerd met noten
Delhaize logo
  • Hindesteaks gepaneerd met notenB

Hindesteaks gepaneerd met noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Hindesteaks gepaneerd met notenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 dl wildfond
  • 2 dl volle rode wijn
  • 4 hindesteaks (200g per persoon)
  • 1 dl porto
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 60 g witte geroosterde hazelnoten
  • 60 g walnoten
  • 1 feuille laurierblad
  • 50 g boter
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Steak | Hinde
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Porto | Ruby | 19% alc
    75 cl
    5,99 €/l
    €4,49
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Doe de wijn, de wildfond, de porto en het laurierblad in een steelplan. Breng aan de kook en laat 20 minuten inkoken op vrij hoog vuur.
    2. Hak intussen de wal- en hazelnoten kort in de elektrische hakmolen, zonder ze tot poeder te vermalen.
    3. Besmeer de steaks met mosterd en rol ze in het notenmengsel.
    4. Verwarm de olie en een klont boter in een grote braadpan en schroei de hindesteaks aan beide zijden dicht op vrij hoog vuur. Verlaag het vuur en laat nog ongeveer 8 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de steaks). Kruid met peper en zout.
    5. Verwijder het laurierblad uit de saus, voeg het bindmiddel toe en laat nog 2 minuten sudderen.
    6. Neem de steaks uit de pan en hou ze warm. Giet de saus in de pan, roer de bakresten los en voeg de resterende boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Dien de steaks op met de saus. Serveer met gestoofde kropjes witloof en knolselderpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 801; energie (kCal): 193; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 871,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Hindesteaks gepaneerd met notenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Steak | Hinde
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Porto | Ruby | 19% alc
    75 cl
    5,99 €/l
    €4,49
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75