Recept zoekresultatenHavermoutwafels met gebakken peren en yoghurt
Delhaize logo
  • Havermoutwafels met gebakken peren en yoghurtC

Havermoutwafels met gebakken peren en yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Havermoutwafels met gebakken peren en yoghurtC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 145 g kokosolie
  • 4 eieren
  • 270 g havervlokken
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 2,6 dl amandeldrink
  • 3 el agavesiroop
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 snuifje fijn zout
  • 1 granaatappel
  • 2 eetlepels geschilferde amandelen
  • 2 stoofperen
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 koffielepel speculaasspecerijen
  • 250 g Griekse yoghurt

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. + 20 min. kooktijd

  1. Meng de gesmolten kokosolie met eieren, havervlokken, bakpoeder, amandeldrink (of andere), agavesiroop, kaneelpoeder en zout. Laat minstens 15 min. rusten. Haal de pitjes uit de granaatappel.
  2. Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de stoofperen in 8, verwijder het klokhuis en bak ze op een vrij hoog vuur met kokosolie en speculaaskruiden.
  3. Vet een wafelijzer in met kokosolie en bak er kleine wafels in, tot ze mooi goudbruin zijn. Dien de wafels op met Griekse yoghurt, de peren, de granaatappel en de amandelschilfers.

Tip: Voeg voor de lekkerbekken stukjes pure chocolade toe aan het wafeldeeg!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 928; energie (kCal): 223; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 5,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 302,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Ontbijt
  • Havermoutwafels met gebakken peren en yoghurtC