Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGrijze-garnaalkroketten
Delhaize logo
  • Grijze-garnaalkrokettenB

Grijze-garnaalkroketten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Grijze-garnaalkrokettenB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 300 ml melk
  • peper
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 1 bussel peterselie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300 g hele grijze garnalen
  • 500 g bloem
  • 250 g margarine
  • 2 eieren
  • 250 g paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • 1 l arachideolie (om te frituren)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
    Afhaling vanaf 18/01
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 2 u rusttijd

    1. Pel de garnalen, hou de koppen en de karkassen bij.
    2. Om de fond te maken warm je de olijfolie op in een pan. Stoof er de koppen en de karkassen van de garnalen in. Hak de wortel, de ajuin en de look en doe ze in de pan. Laat kort stoven en voeg de tijm en wat versnipperde peterselie toe. Blus met de witte wijn en laat zo’n 2 minuten opkomen. Bedek met water, kruid met peper en nootmuskaat en laat zo’ n 25 minuten sudderen.
    3. Voor de roux smelt je margarine in een kookpot. Meng er bloem door tot je een homogene massa bekomt. Zet koel.
    4. Giet de fond door een zeef. Voeg melk toe en breng zacht aan de kook. Doe er af en toe wat roux bij om een consistente en homogene massa te bekomen.
    5. Giet de garnalen af en doe ze bij de massa. Beboter een grote rechthoekige plaat en verdeel er de massa over. Plaats minstens 2 uur in de koelkast.
    6. Zet drie bordjes klaar met bloem, geklopte eieren en paneermeel. Vanaf de massa koud genoeg is, snij je hem in kleine rechthoekjes. Haal elk vierkantje door de bloem, daarna de eieren en uiteindelijk het paneermeel.
    7. Verwarm de olie tot 170°C. Doe er 3 tot 4 kroketten in en bak ze tot de kroketten een mooi kleurtje krijgen. Doe hetzelfde met de overgebleven kroketten. Eindig door wat verse peterselie kort in het vet te bakken.
    8. Dien de kroketten op met kwartjes citroen en de gefrituurde peterselie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1100; energie (kCal): 263; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 25,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 983,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Grijze-garnaalkrokettenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
    Afhaling vanaf 18/01
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05