Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGranité met kerstomaten, grijze garnalen en basilicum
Delhaize logo
  • Granité met kerstomaten, grijze garnalen en basilicumA

Granité met kerstomaten, grijze garnalen en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Voorgerecht
Granité met kerstomaten, grijze garnalen en basilicumA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 2 el olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • 8 grote basilicumblaadjes
  • zout
  • peper
  • 100 g grijze garnalen Taste of Inspirations
  • 1 kg kerstomaten
  • basilicum (voor de afwerking)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    2 x 140 gr
    7,82 €/kg
    €2,19
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Grijze garnalen | Belgisch | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + invriezen

    1. Snij de kerstomaten doormidden en pureer ze met de mixer of in de blender. Giet de bekomen coulis door een puntzeef om vellen en pitjes te verwijderen.Voeg de tomatenpuree toe, de suiker, de olie, de azijn, peper en zout.
    2. Giet het mengsel in een groot recipiënt met platte bodem (een ovenschaal bvb.), zodat het slechts een dun laagje vormt (2 à 3 cm maximum).
    3. Zet enkele uren in de diepvriezer.
    4. Meng de grijze garnalen met het gehakte basilicum.
    5. Schraap met een vork de korrels van de bevroren bereiding los en verdeel ze over glazen of kommetjes. Voeg de grijze garnalen toe, werk af met basilicum en dien meteen op als voorgerecht. Serveer met toasts.

    Kooktip

    Je kan een beetje tabasco en/of worcestersaus aan de granitébereiding toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 207; energie (kCal): 49; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 150,48
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Voorgerecht
    • Granité met kerstomaten, grijze garnalen en basilicumA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    2 x 140 gr
    7,82 €/kg
    €2,19
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Grijze garnalen | Belgisch | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar