Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGoudbrasems met tapenade
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:35
    B
  • Goudbrasems met tapenade

Goudbrasems met tapenade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Goudbrasems met tapenadeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 goudbrasems
  • 2 bio citroenen
  • 150 g tapenade van zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • fleur de sel
  • 8 grote parten artisjokharten in olie
  • Extra: keukentouw

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Goudbrasem
    +/- 415 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€7,26
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 19/01
  • Tapenade | Zwarte olijven
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 12 min. kooktijd

    1. Snijd de artisjokharten in plakjes en de citroenen in schijfjes.
    2. Snijd de goudbrasems aan beide kanten open, door ze met de vlakke kant van een mes van staart tot kop langs de middelste graat in te snijden. Bestrijk de binnenkant met tapenade, vul met enkele sneetjes artisjokhart en een schijfje citroen. Vul de goudbrasems op dezelfde manier langs beide kanten en bind ze dan strak toe. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm.
    3. Gril ze ± 6 min. per kant op de barbecue (of op een hete grill, bij slecht weer).

    Kooktip

    Ook gevulde vis moet je nog aan de buitenkant kruiden: denk aan de liefhebbers van het krokante vel … mjammie!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 683; energie (kCal): 164; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 542,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:35
      B
    • Goudbrasems met tapenade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Goudbrasem
    +/- 415 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€7,26
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 19/01
  • Tapenade | Zwarte olijven
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar