Recept zoekresultatenGlaasje met rabarber, aardbeien en mascapone
Delhaize logo
  • Glaasje met rabarber, aardbeien en mascaponeD

Glaasje met rabarber, aardbeien en mascapone

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Pasen
Dessert
Glaasje met rabarber, aardbeien en mascaponeD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 500 g aardbeien
  • 1 sinaasappel bio
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl verse room bio
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 1 el agavesiroop
  • 2 vanillestokjes
  • 1 bos rabarber (750g)
  • 1 pak spritz zandkoekjes (175g)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mascarpone
    500 gr
    4,30 €/kg
    €2,15
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Siroop | Agave | Squeeze
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + kooktijd: 30 min. (+ koeltijd)

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de rabarber (rode rabarber hoef je niet te schillen), verwijder de uiteinden en snijd ze in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de rabarber op.
    2. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de rietsuiker. Bestrooi er de rabarber mee en voeg de geschraapte vanillestokjes toe. Schuif ± 30 min. in de oven tot de rabarber mals is. Laat ze afkoelen.
    3. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de mascarpone, de agavesiroop, 1 el fijngeraspte sinaasappelzeste en het sap van 1⁄2 sinaasappel. Klop de room lichtjes op tot yoghurtdikte en spatel hem onder de mascarpone.
    4. Breek de zandkoekjes in grote stukken. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Verdeel ruim de helft van de aardbeien over de bodem van 6 glazen. Voeg de rabarber, de koekjes en de room toe. Werk af met de rest van de aardbeien en serveer.

    Tip van Sofie:

    Breng de mascarpone op kamertemperatuur om hem gemakkelijker met het sinaasappelsap te kunnen mengen. De room moet heel koud zijn om hem snel stijf te kunnen kloppen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 880; energie (kCal): 210; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 24,1; suikers (g): 19,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 718,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Dessert
    • Glaasje met rabarber, aardbeien en mascaponeD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mascarpone
    500 gr
    4,30 €/kg
    €2,15
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Siroop | Agave | Squeeze
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49