Recept zoekresultatenGevulde aardappelen met gerookte forel
Delhaize logo
  • Gevulde aardappelen met gerookte forelC

Gevulde aardappelen met gerookte forel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Snack
Gevulde aardappelen met gerookte forelC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 4 heel grote vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 1/2 bussel radijzen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 dl zure room
  • 200 g plattekaas
  • 4 takjes dragon
  • 4 bieslooksprietjes de ciboulette
  • 4 takjes dille
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte forelfilet | Bio | Eco
    100 gr
    34,90 €/kg
    €3,49
    F2019031200033310000
  • Aardappel | Vastkokend 1kg
    1 kg
    2,39 €/kg
    €2,39
    F2021042600080280000
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 1 u baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en bak ze 1 u. in de oven.
    2. Meng de verkruimelde forel met de helft van de room, de verse kaas, de fijngehakte lente-uitjes (houd een beetje apart voor de afwerking), de helft van de 3 soorten fijngesneden kruiden, peper en zout.
    3. Snijd de courgette eerst in lange plakjes, dan in spaghetti. Snijd de radijzen in schijfjes.
    4. Snijd de aardappelen overlangs in 2 open en beleg ze met het forelmengsel. Voeg de rest van de zure room toe, samen met de courgettespaghetti, de radijzen, en de rest van het lente-uitje en van de kruiden. Kruid met peper en serveer.

    Tip: Voeg geen zout toe zonder eerst de bereiding te proeven: gerookte forel is op zich al heel gezouten.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Snack
    • Gevulde aardappelen met gerookte forelC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte forelfilet | Bio | Eco
    100 gr
    34,90 €/kg
    €3,49
    F2019031200033310000
  • Aardappel | Vastkokend 1kg
    1 kg
    2,39 €/kg
    €2,39
    F2021042600080280000
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000