Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padano
Delhaize logo
  • Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padanoB

Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padanoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g varken-kalf gehakt
  • 2 eetlepels boter (voor het gratineren)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele druppels truffelolie
  • 40 g amandelen
  • 4 uien
  • 70 g geraspte grana padano
  • 10 g verse tijm
  • 400 g aardappelen
  • 500 g zoete aardappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Varken-Kalf | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Olijfolie | Zwarte truffels
    5,5 cl
    90,73 €/l
    €4,99
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 20 min gaartijd

    1. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water gedurende 25 min. Plet de aardappelen met de boter, ½ van de olijfolie en kruid met peper en zout. Hak de amandelen fijn en meng de helft ervan onder de puree. Parfumeer met truffelolie volgens eigen smaak.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Pel de uien en snijd ze grof. Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de uien erin glazig met de helft van de tijm. Zet even apart. Zet nog een pan op het vuur met een klontje boter en het gehakt. Plet met een vork, kruid met peper en zout en bak het gehakt gaar. Meng de uien onder het gehakt.
    4. Neem een ovenschaal en verdeel 1/3 van de puree over de bodem. Verdeel er het gehakt gelijkmatig over en dek af met de rest van de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en schik er enkele nootjes boter op.
    5. Bak nog 20 min in de oven zodat de kaas gesmolten is. Werk af met de rest van de amandelen en tijm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 673; energie (kCal): 162; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 2; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 775,17
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padanoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Varken-Kalf | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Olijfolie | Zwarte truffels
    5,5 cl
    90,73 €/l
    €4,99
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar