Gegrilde zeewolf en tabouleh met limoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
5 op 5Lactose vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g zeewolffilets
- 1 kop gezouten kokend water
- 2 limoenen
- 4 korianderblaadjes
- 4 takjes munt
- 2 lente-uitjes
- 6 eetlepels olijfolie
- roze peperbolletjes
- verse tijm
- Zout
- Fleur de sel
- peper
- 125 g couscous
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2003050700096770000
F2010092300314640000
S2009121808001310000
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Doe de couscous in een slakom en giet er het gezouten kokend water over om hem te doen opzwellen.
- Hak intussen de verse uitjes, de munt- en korianderblaadjes fijn. Pers de limoenen uit.
- Doe 1/3 van de olijfolie bij de couscous en meng met een vork tot de graantjes goed loskomen. Voeg roze peper, kruiden en limoensap toe naar smaak en meng goed door elkaar. Dek af en laat ten minste een uur rusten in de koelkast.
- Warm een grillpan op. Snijd de zeewolffilets in tweeën en smeer ze in met 1/3 van de olijfolie. Leg ze in de hete pan en gril ze snel aan beide kanten. Kruid met tijm, zwarte peper en fleur de sel.
- Dien de vis onmiddellijk op met de tabouleh.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 126; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 507,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2003050700096770000
F2010092300314640000
S2009121808001310000
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten