Recept zoekresultatenGegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:56
    C
  • Gegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaas

Gegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Gegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g cocktailtomaten
  • 120 g bulgur
  • 1 eetlepel bio ciderazijn
  • 80 g boter
  • 125 g verse geitenkaas Le Larry
  • 50 g kervel
  • 3 takjes tijm
  • 1 el koolzaadolie (of mengeling van 4 bio-oliën)
  • peper
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bulgur | Bio
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
  • Azijn | Cider
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Maak de beurre noisette (gebruinde boter): smelt de boter op een matig vuurtje in een kleine braadpan tot hij amberkleurig wordt. Giet hem meteen door een fijne zeef in een koude kom.
    2. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Meng hem met de schoongemaakte kervel, de olie, de azijn, peper en zout.
    3. Verwarm de grill van de oven voor. Snijd de tomaten horizontaal in 2. Smeer ze in met de helft van de gebruinde boter en kruid ze met peper en zout. Laat ze kort onder de grill kleuren.
    4. Verdeel de warme tomaten over de borden. Verkruimel de geitenkaas en bestrooi er meteen de tomaten mee, zo smelt de kaas een beetje. Voeg de bulgursalade en de geriste tijm toe. Besprenkel elk bord met 1 el gebruinde boter en dien op.

    Tip: Ideaal als bijgerecht bij gegrilde vis of kip.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 762; energie (kCal): 183; vetten (g): 12,4; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 374,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Voorgerecht
    • 00:00
      -00:56
      C
    • Gegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kerstomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bulgur | Bio
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
  • Azijn | Cider
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75