Recept zoekresultatenGegratineerde oesters met sabayon van champagne
Delhaize logo
  • Gegratineerde oesters met sabayon van champagneB

Gegratineerde oesters met sabayon van champagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Lunch
Gegratineerde oesters met sabayon van champagneB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 oesters Charente-Maritime
  • 2 eidooiers
  • 1 handvol bladspinazie
  • 3 dl champagne
  • 1 eetlepel boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

  1. Open de oesters en maak ze los. Reinig de schelpen.
  2. Stoof de spinazie in boter.
  3. Klop de eierdooiers onophoudelijk in een pannetje au bain-marie. Voeg de champagne toe tot je een schuimige sabayon krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Leg wat spinazie in de schelpen, dan een oester en 1 à 2 eetlepels sabayon.
  5. Gratineer de oesters onder de grill. Serveer goed warm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 424; energie (kCal): 102; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 140,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Gegratineerde oesters met sabayon van champagneB