Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout
Delhaize logo
  • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g vers spek uit één stuk
  • 1/2 eetlepel arachideolie
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500 g zoete aardappelen
  • 30 g boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 u. 15 min. rusten + 1u. 5 min. kooktijd

  1. Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
  2. Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
  3. Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 230°C.
  5. Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
  6. Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout