Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Pistachenoten 200g van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout
Delhaize logo
  • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g vers spek uit één stuk
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 1/2 el arachideolie
  • 500 g zoete aardappelen
  • 30 g boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zwarte peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

7 × 100 gr

€16,03

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€21,41

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 u. 15 min. rusten + 1u. 5 min. kooktijd

  1. Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
  2. Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
  3. Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 230°C.
  5. Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
  6. Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

7 × 100 gr

€16,03

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€21,41