Recept zoekresultatenGebakken sla met krokante ham en knoflookchips
Delhaize logo
  • Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips

Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Overig
Salade
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 plakjes rauwe ham (Gandaham of prosciutto)
  • 1 ijsbergsla
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kokosvet
  • fleur de sel en peper
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge ham | Natuurlijke rijping | Sneden
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    80 gr
    54,88 €/kg
    €4,39
    F1996111500551000000
  • Verpakte ijsbergsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100320000000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    29,20 €/kg
    €3,65
    S2009102100019620000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 15 min gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
    3. Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
    4. Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn. Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om. Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat. Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
    5. Snijd de sla in reepjes van ± 1 cm en bak ze in hetzelfde vet. Dat heeft intussen de smaak van de knoflook opgenomen. Het bakken gaat heel snel, 2 à 3 min is voldoende. Blijf intussen roeren, de sla mag niet helemaal plat zijn. Haal van het vuur en kruid met peper en een beetje fleur de sel.
    6. Meng de sla en de stukjes ham. Leg het mengsel in het midden van het bord. Strooi de knoflookchips errond. Giet er een beetje olijfolie rond. Werk af met peper.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Lactose vrij
    Overig
    Brunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge ham | Natuurlijke rijping | Sneden
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    80 gr
    54,88 €/kg
    €4,39
    F1996111500551000000
  • Verpakte ijsbergsla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100320000000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    29,20 €/kg
    €3,65
    S2009102100019620000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
    F2008102300300430000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden