Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
door Pascale Naessens
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Overig
Salade
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 plakjes rauwe ham (Gandaham of prosciutto)
- 1 ijsbergsla
- 6 teentjes knoflook
- 1 koffielepel kokosvet
- fleur de sel en peper
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996111500551000000
F1986053100320000000
S2009102100019620000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 15 min gaartijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
- Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
- Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn. Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om. Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat. Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
- Snijd de sla in reepjes van ± 1 cm en bak ze in hetzelfde vet. Dat heeft intussen de smaak van de knoflook opgenomen. Het bakken gaat heel snel, 2 à 3 min is voldoende. Blijf intussen roeren, de sla mag niet helemaal plat zijn. Haal van het vuur en kruid met peper en een beetje fleur de sel.
- Meng de sla en de stukjes ham. Leg het mengsel in het midden van het bord. Strooi de knoflookchips errond. Giet er een beetje olijfolie rond. Werk af met peper.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Lactose vrij
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Salade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996111500551000000
F1986053100320000000
S2009102100019620000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
Laad nog 1 producten