Recept zoekresultatenGebakken calamares zoals in Mauritius
Delhaize logo
  • Gebakken calamares zoals in MauritiusA

Gebakken calamares zoals in Mauritius

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebakken calamares zoals in MauritiusA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 cl arachideolie
  • 10 cl witte wijn
  • 5 takjes verse koriander
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 600 g schoongemaakte diepvriescalamares
  • 2 rode uien
  • melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine groene pepers
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 250 g gepelde tomaten
  • zout

Begin met koken

  1. Laat de calamares ontdooien in een kommetje melk.
  2. Snij de calamares vervolgens in stukken met ongeveer 2 cm zijde.
  3. Verwijder steeltje en pitten van de pimenten en hak ze fijn.
  4. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn.
  5. Giet de olie in een diepe bakpan en bak daarin gedurende 6 minuten de calamares aan in de heel hete olie.
  6. Laat uitlekken en zet opzij.
  7. Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
  8. Laat 3 minuten bakken, bevochtig dan met de witte wijn, de gepelde tomaten en de bouillon.
  9. Doe de calamares opnieuw in de pan en laat nog 15 minuten stoven totdat de calamares heel mals zijn.
  10. Doe er dan de pimenten en de gehakte koriander bij, kruid naar smaak met zout en peper.

Kooktip

  • 2 kleine groene pimenten zorgen voor een vrij pittig gerecht, je kan zelf de dosis aanpassen. Vergeet alleszins niet dat hoe kleiner het piment is, hoe pikanter het is.
  • Een gezond extraatje:
    Dit gerecht heeft een goede energieverdeling tussen eiwitten en vetten, met nauwelijks 250 kcal en heel weinig verzadigde vetzuren, zodat het cholesterolgehalte van calamares te verwaarlozen is

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 86; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 337,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebakken calamares zoals in MauritiusA

Deze recepten kan je ook leuk vinden