Delhaize logo
  • Gazpacho

Gazpacho

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Gazpacho

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 l water
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 3 sneetjes oud brood
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • scheutje olijfolie
  • peper, zout
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 5 middelgrote tomaten, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1/2 komkommer, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 dl olijfolie

Begin met koken

  1. Mix in een keukenmachine komkommer, tomaten, ui, rode paprika, look, brood, peper en zout tot een soep. Giet het water en de sherryazijn erbij. Mix nogmaals.
  2. Voeg langzaam de olijfolie en de tomatenpuree toe terwijl de keukenmachine draait. Giet in een kom. Laat 2 uur koelen in de ijskast.
  3. Verdeel de gazpacho in soepkommen of diepe borden. Bestrooi met wat ui, komkommer- en paprikablokjes. Werk af met een scheutje olijfolie.

Kooktip

  • Schenk de gazpacho in kleine glaasjes voor een feestelijk tintje.
  • Rode paprika geeft de gazpacho een zoetere smaak dan groene.
  • Gazpacho kan worden ingevroren.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
  • Gazpacho

Deze recepten kan je ook leuk vinden