Recept zoekresultatenGarnalen met zachte curry, sluimerwten en gebakken ananas
Delhaize logo
  • Garnalen met zachte curry, sluimerwten en gebakken ananasA

Garnalen met zachte curry, sluimerwten en gebakken ananas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kindvriendelijk,Terug naar school
Hoofdgerecht
Garnalen met zachte curry, sluimerwten en gebakken ananasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels gehakte koriander
  • 450 g gepelde tijgergarnalen, diepvries 35/45
  • 1 afgestreken eetlepel currypoeder
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 25 cl verse room (light)
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 200 g sluimererwten
  • 1/2 ananas
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Garnalen | Tijger | Geblancheerd-Gepeld | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009011400295610000
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012280000
  • Slagroom
    25 cl
    4,00 €/l
    €1,00
    F2004052400131000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Hak de ui(en) fijn en stoof hem gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje in een braadpan met een beetje olie.
    2. Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd in dikke halve plakken.
    3. Bestrooi de ui met curry, meng gedurende 1 minuut, en strooi er dan de ontdooide garnalen bij. Fruit ze tot ze roze worden. Voeg er de room aan toe en laat zacht stoven.
    4. Bak ondertussen de stukken ananas aan beide zijden op een hoog vuur goudbruin in een grote pan met hete boter.
    5. Breng de garnalen op smaak en voeg er de koriander aan toe. Serveer meteen, met de ananas en de sluimerwten die je snel hebt gestoomd of even in kokend water hebt gegaard. Serveer er basmatirijst bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 392; energie (kCal): 94; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 343,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kindvriendelijk,Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Garnalen met zachte curry, sluimerwten en gebakken ananasA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Garnalen | Tijger | Geblancheerd-Gepeld | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009011400295610000
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012280000
  • Slagroom
    25 cl
    4,00 €/l
    €1,00
    F2004052400131000000