Garnalen met zachte curry, sluimerwten en gebakken ananas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Andere
Kindvriendelijk,Terug naar school
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 eetlepels gehakte koriander
- 450 g gepelde tijgergarnalen, diepvries 35/45
- 1 afgestreken eetlepel currypoeder
- 2 eetlepels arachideolie
- 25 cl verse room (light)
- 1 klontje boter
- 1 ui
- 200 g sluimererwten
- 1/2 ananas
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009011400295610000
S2015010900012280000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Hak de ui(en) fijn en stoof hem gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje in een braadpan met een beetje olie.
- Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd in dikke halve plakken.
- Bestrooi de ui met curry, meng gedurende 1 minuut, en strooi er dan de ontdooide garnalen bij. Fruit ze tot ze roze worden. Voeg er de room aan toe en laat zacht stoven.
- Bak ondertussen de stukken ananas aan beide zijden op een hoog vuur goudbruin in een grote pan met hete boter.
- Breng de garnalen op smaak en voeg er de koriander aan toe. Serveer meteen, met de ananas en de sluimerwten die je snel hebt gestoomd of even in kokend water hebt gegaard. Serveer er basmatirijst bij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 392; energie (kCal): 94; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 343,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kindvriendelijk,Terug naar school
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009011400295610000
S2015010900012280000
Laad nog 4 producten