Recept zoekresultatenForel met boschampignons
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:38
    A
  • Forel met boschampignons

Forel met boschampignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Forel met boschampignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout
  • 800 g forel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 5 lente-uitjes
  • 3 takjes dragon
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 handvol kervel
  • 1/2 citroen
  • 400 g boschampignons
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Forel | Ardense
    +/- 385 gr
    +/-13,59€/kg
    +/-€5,23
    Afhaling vanaf 27/01
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Spoel de forellen en dep droog.
    3. Hak de kruiden fijn en meng met de boter. Kruid met zout, peper en voeg enkele druppels citroen toe.
    4. Neem een ovenschotel, bestrijk met olie en schik er de forellen in. Verdeel de kruidenboter over de forellen en bak gaar in de oven gedurende 15 min. Bevochtig regelmatig met jus. Indien het grote forellen zijn, laat je ze 5 min langer bakken.
    5. Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd de uiteinden eraf. Snijd de lente-uitjes fijn en bak ze glazig in een weinig olijfolie. Voeg de champignons toe, kruid met peper en bak ze even in wat olijfolie op een matig vuur. Kruid met zout.
    6. Serveer de forellen met de champignons en de gekookte aardappeltjes met boter.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 434; energie (kCal): 104; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 423,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:38
      A
    • Forel met boschampignons

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Forel | Ardense
    +/- 385 gr
    +/-13,59€/kg
    +/-€5,23
    Afhaling vanaf 27/01
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29