Recept zoekresultatenFettucine met bospaddenstoelen en pancetta
Delhaize logo
 • Fettucine met bospaddenstoelen en pancettaB

Fettucine met bospaddenstoelen en pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fettucine met bospaddenstoelen en pancettaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 sjalotten
 • 300 g gemengde bospaddestoelen
 • 240 g pancetta per carbonara (in schaaltje)
 • 25 cl lichte verse room
 • 350 g fettuccine
 • 50 g schoongemaakte rucola
 • geraspte parmezaankaas
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 minuten

 1. Wrijf de paddenstoelen schoon met een borsteltje of met keukenpapier (was ze niet in water). Snij de grootste in stukken.
 2. Kook de pasta “al dente” gaar.
 3. Bak ondertussen de pancetta aan in een grote sauteuse zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat de gebakken pancetta uitlekken, maar laat 2 eetlepels vrijgekomen braadvet in de pan.
 4. Fruit er de fijngesnipperde sjalotten en de geperste knoflookteentjes in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de paddenstoelen toe en laat ze enkele minuten op middelhoog vuur bakken. Giet er dan de room bij en laat 2 min. sudderen.
 5. Voeg de pancetta toe, breng op smaak met peper en zout en doe er de uitgelekte pasta bij. Meng goed en bestrooi met de grofgehakte rucola.
 6. erveer meteen met geraspte parmezaan.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 144; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 676,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Fettucine met bospaddenstoelen en pancettaB