Recept zoekresultatenEverzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:06
  • Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 dl water
  • 1 blokje vetarme runderbouillon
  • 15 cl witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1/2 bussel salie
  • 120 g pancetta per carbonara
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Stoofsel | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,50 €/kg
    €3,00
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1,5 u. kooktijd

    1. Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
    2. Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
    3. Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
    4. Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
    5. Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:06
    • Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Stoofsel | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,50 €/kg
    €3,00
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55