Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborst met perziken en honing
Delhaize logo
  • Eendenborst met perziken en honingA

Eendenborst met perziken en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Eendenborst met perziken en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el balsamicoazijn
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • 3 eendenborstfilet
  • peper
  • 4 perziken
  • 7 eetlepels vloeibare honing

Begin met koken

  1. Snij de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze, met de velkant naar onder, in een pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat bakken aan beide kanten, verwijder gaandeweg het gesmolten vet. De baktijd hangt af van de dikte van de eendenborsten: het vlees moet binnenin roze (rosé) zijn, maar niet meer rauw (saignant).
  2. Snij de ontpitte perziken ondertussen in plakjes.
  3. Kruid de gebakken eendenborsten met peper en zout en smeer de velkant in met een beetje honing, draai ze 1 min. om en leg ze dan op een snijplank.
  4. Giet het vet uit de pan weg, maar maak de pan niet schoon. Bak er de plakjes perzik in gedurende 1 min. op hoog vuur. Neem ze er uit en hou ze warm.
  5. Doe 6 eetlepels honing, het vierkruidenpoeder en de azijn in de pan. Verwarm 1 min., neem van het vuur.
  6. Versnijd het vlees in sneetjes. Serveer meteen met de perziken en de saus. Werk af met rucola of kervel. Geef er minirösti of basmatirijst bij.

Kooktip

De perziken kunnen vervangen worden door nectarines of charentaismeloen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 127; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 7,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 535,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Zomer
Sauzen en specerijen
  • Eendenborst met perziken en honingA