Recept zoekresultatenEend met quinoa
Delhaize logo
  • Eend met quinoa

Eend met quinoa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Eend met quinoa

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Gressinghameendenborstfilets
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 250 g cashewnoten
  • 5 dl groentebouillon
  • 250 g quinoa
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 2 appels
  • 2 sjalotten
  • 1 prei
  • 3 wortelen
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eendenborstfilets | Peper en zout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015060400221820000
  • Hazelnotenolie
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    25,96 €/l
    €6,49
    S1993032500005370000
  • Cashewnoten
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
    S2021011500495330000
  • S2009032500149520000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd elke eendenborstfilet in 4 stukken. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel met het citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
    3. Zet een pan op het vuur met 1 el boter en korst de stukjes eendenborst rondom. Bak daarna in dezelfde pan de partjes appel.
    4. Bereid de brochettes: rijg de stukjes gebakken eend en appel afwisselend op de spiesjes.
    5. Gaar de brochettes verder in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
    6. Kook ondertussen de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking. Laat zeer goed uitlekken.
    7. Schil de wortelen en snijd in zeer fijne blokjes zodat ze bijna de grootte hebben van de quinoa. Doe hetzelfde met de prei en de sjalotten. Hak cashewnoten ook heel fijn en rooster ze in een antifkleefpan.
    8. Haal de noten uit de pan en giet een scheutje arachideolie in de pan. Stoof de groentjes er kort in aan. Voeg de quinoa en de geroosterde noten toe en kruid stevig met peper en zout. Parfumeer met hazelnootolie.
    9. Serveer de eendenborstbrochettes met de quinoa.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Eend met quinoa

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eendenborstfilets | Peper en zout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015060400221820000
  • Hazelnotenolie
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    25,96 €/l
    €6,49
    S1993032500005370000
  • Cashewnoten
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
    S2021011500495330000
  • S2009032500149520000