Recept zoekresultatenCroque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Croque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalmD

Croque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Snack
Croque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalmD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gerookte zalm
  • 110 g groene mini-asperges
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • 8 sneden spekkelbrood
  • 2 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Spoel de asperges en kook ze al dente in gezouten kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater en snij ze in twee.
  2. Beleg 4 sneden brood met gerookte zalm, asperges en schijfjes mozzarella. Bedek dit alles met een tweede snede brood.
  3. Smeer de buitenkant van de croques in met boter of olijfolie en laat ze goudbruin worden in de oven of de pan.
  4. Snij ze in twee en serveer met een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1089; energie (kCal): 261; vetten (g): 15,5; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 513,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Snack
  • Croque monsieur met asperges, mozzarella en gerookte zalmD