Recept zoekresultatenCourgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscous
Delhaize logo
  • Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscousA

Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscous

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscousA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min. + 45 min. kooktijd

  1. Rooster de paprika’s gedurende 45 min. een voorverwarmde oven van 180°C. Doe ze in een pot die je luchtdicht afsluit. Laat ze afkoelen.
  2. Warm een grillpan op. Snijd de courgettes in lange, dikke plakken. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort aan beide kanten. Vul een ovenschaal met laagjes courgettes.
  3. Verwijder het vel van de paprika’s, dat nu gemakkelijk loskomt. Ontpit ze en bewaar het sap. Mix de paprika’s en hun sap met een staafmixer, breng verder op smaak en giet over de courgettes. Snijd het geitenkaasje in dikke plakken en leg ze er bovenop. Bestrooi met tijm en bak 20 min. goudbruin in de oven.
  4. Kook de mix van granen met kruiden volgens de instructies op de verpakking, maar vervang de boter door 1 el olijfolie.
  5. Smeer de zalmfilets lichtjes in met olijfolie en gril ze 1 min. per kant in de hete grillpan.
  6. Serveer de couscous en de vis samen. Werk af met basilicum Pistou en citroenpartjes.

Kooktip

Voor een perfecte cuisson haal je de zalm - net als steak - minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 816,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Courgette- en paprikagratin met geitenkaas en gegrilde zalm met couscousA