Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenChocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum
Delhaize logo
  • Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 150 g pure chocolade
  • 10 cl bruine rum
  • 100 g rozijnen
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 150 g Medjool dadels
  • 80 g boter
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • bloemsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + baktijd 30 min + weektijd 1 u

  1. Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 uur weken.
  2. Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
  3. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 minuten rusten en meng.
  4. Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
  5. Klop de eiwitten stijf met het snuifje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 minuten in de oven.
  6. Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum