Recept zoekresultatenChocolade-eclairs met grand cru pure chocolade
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:24
    D
  • Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade

Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Chocolade-eclairs met grand cru pure chocoladeD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 20 g fijne suiker
  • 1 el water
  • 40 g pure patisseriechocolade
  • 10 g boter
  • 1 eetlepel zetmeel
  • 1 eidooier
  • 50 g pure chocolade Ouganda 80% cacao Delhaize taste of Inspirations
  • 12 cl melk
  • 6 eclairs (zie recept voor eclairs)
  • 20 cl room
  • 10 g bloemsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Klop de eierdooier en de suiker in een slakom tot het mengsel begint te schuimen. Voeg de maïzena toe en meng.
  2. Warm de melk en de room voorzichtig op in een pot. Wanneer het mengsel warm is, giet je het in de slakom. Roer hevig. Giet alles in de pot en laat op een zacht vuurtje warm worden. Blijf roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Laat 1 min. rusten, meng dan tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet in een schotel en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
  3. Giet de chocoladecrème in een spuitzak met een fijne en rechte spuitmond. Maak achteraan in elke eclair twee gaatjes en vul ze tot ze lichtjes opzwellen.
  4. Maak het glazuur en laat de chocolade en de boter au bain-marie smelten. Meng de bloemsuiker en het water in een kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, maak je hem glad en voeg je het mengsel van suiker en water toe. Roer.
  5. Dompel elke eclair in het glazuur en maak glad met je vinger. Laat rusten terwijl het glazuur hard wordt.

Kooktip

  • Recept voor lege eclairs.
  • Maak de banketbakkersroom glad met een elektrische mixer zodat hij luchtig is wanneer je er de eclairs mee vult.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1052; energie (kCal): 253; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 485,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -06:24
    D
  • Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade

Deze recepten kan je ook leuk vinden