Recept zoekresultatenChili met eieren
Delhaize logo
  • Chili met eierenA

Chili met eieren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Sauzen en specerijen
Chili met eierenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel chilipoeder
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 feuille laurierblad
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 gele paprika
  • 4 eieren
  • 1 grote ui
  • 2 blikken rode bonen natuur (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 bokaal passata (680 g)
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 afgestreken koffielepel suiker
  • 1 afgestreken koffielepel komijn
  • 1 rode paprika

Begin met koken

  1. Snij de paprika’s in blokjes en snipper de ui fijn en fruit ze in de olie in een diepe pan.
  2. Voeg na 5 min. de geperste knoflookteentjes toe, het laurierblad, de suiker en de specerijen.
  3. Meng 1 min., voeg dan de passata toe.
  4. Zet een deksel op de pan en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
  5. Voeg de uitgelekte en onder koud water gespoelde bonen toe.
  6. Laat nog 2 min. stoven, breng op smaak en verwijder het laurierblad.
  7. Breek een ei in een tas, maak een ondiep kuiltje in de saus en laat er het ei in glijden.
  8. Doe hetzelfde met de overige eieren, kruid de eieren met peper en zout en zet het deksel op de pan.
  9. Laat een kleine 10 minuten op heel zacht vuur sudderen, de tijd nodig om de eiwitten te laten stollen.
  10. Dien warm op, bestrooid met gehakte bladpeterselie.
  11. Serveer met knapperig brood en gemalen cheddar.

Kooktip

Je kan de eieren ook in de oven laten stollen, gebruik hiervoor individuele stoofpotjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 382; energie (kCal): 91; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 355,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Chili met eierenA