Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenChiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels
Delhaize logo
  • Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 citroenen bio
  • 170 g chiazaadjes
  • 150 g walnoten
  • 1 l sojadrink
  • 1 koffielepel honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 dl vers bioappelsap
  • 2 appelen
  • 4 dl bio rodebietensap
  • 2 snufjes speculaaskruiden
  • 150 g rode vruchten (mix naar keuze) (voor de rode vruchtendrink)
  • 1 limoen (voor de rode vruchtendrink)
  • 1 l vers bio-appelsap (voor de rode vruchtendrink)
  • 50 g honing (voor de rode vruchtendrink)
  • ijsblokjes (voor de rode vruchtendrink)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15min. + 10 min. kooktijd (+ 1 u. weektijd)

  1. Schil de appelen, snijd ze in 6, verwijder het klokhuis en overgiet ze met rodebietensap. Laat 1 u weken.
  2. Overgiet de noten met appelsap en laat ze 1 u weken om ze te activeren.
  3. Meng de chiazaadjes, de sojadrink, de geraspte zeste van 1 citroen, de kaneel, de speculaaskruiden en de honing in een grote kom. Laat 1 u in de koelkast zwellen, maar klop het mengsel om de 10 min krachtig op zodat het niet klontert.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de noten uitlekken. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de noten over. Schuif ze ± 10 min in de oven, tot ze dankzij de natuurlijke suikers van het appelsap karamelliseren.
  5. Serveer de pudding met de uitgelekte appelpartjes, de noten en geraspte citroenzeste.
  6. Giet er homemade rode vruchtendrink bij: breng het appelsap aan de kook, overgiet er de rode vruchten mee en meng met het limoensap en de honing. Laat minstens 30 min op kamertemperatuur rusten. Haal door een fijne puntzeef en serveer met ijsblokjes.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • Chiapudding, appelen met rode biet, noten en rode vruchtenmocktail door Seppe Nobels