Recept zoekresultatenCanapés van zoete aardappel met paksoi
Delhaize logo
  • Canapés van zoete aardappel met paksoiA

Canapés van zoete aardappel met paksoi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Party
Voorgerecht
Canapés van zoete aardappel met paksoiA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 zoete aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 150 g feta
  • Espelettepeper
  • tijm
  • citroenschijfje
  • 2 kleine Shanghai paksoi

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereiding + kooktijd: 35 min

  1. Snijd de grote zoete aardappelen in 12 dikke schijfjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Schuif ze 15 min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
  2. Snipper de paksoi fijn en stoof ze 3 min. in olijfolie. Voeg het sap van de citroen toe en laat volledig inkoken op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en een beetje zout. Stel de oven in op 240°C. Verdeel de paksoi over de schijfjes zoete aardappel en verkruimel er feta bovenop. Voeg Espelettepeper toe en bak 5 min. goudbruin in de oven.
  3. Werk af met tijm, plakjes citroen en een scheutje olijfolie. Dien lauw op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 291; energie (kCal): 70; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 151,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Party
Voorgerecht
  • Canapés van zoete aardappel met paksoiA