Recept zoekresultatenBruschetta's met puree van aardperen
Delhaize logo
  • Bruschetta's met puree van aardperenB

Bruschetta's met puree van aardperen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Bruschetta's met puree van aardperenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg aardperen
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • boerenbrood gesneden
  • 3 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min

  1. Schil de aardperen, snij de dikste in stukken en gaar ze ongeveer 20 minuten in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken.
  2. Doe 2 eetlepels olijfolie en het geperste lookteentje bij de aardperen en prak ze fijn met de pureestamper. Voeg de geraspte parmezaan toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  3. Smeer de sneden brood (in 2 of in 4 gesneden, afhankelijk van de grootte) lichtjes in met olijfolie en laat ze in enkele minuten goudbruin bakken in de oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
  4. Doe de rode bonen in een vergiet en spoel ze goed onder koud water. Laat ze goed uitlekken.
  5. Besmeer de bruschetta’s met de aardperenpuree, voeg enkele rode bonen toe en bestrooi met gehakte bladpeterselie. Serveer als aperitiefhapje.

Kooktip

  • Serveertip: Lekker bij rauwkost (komkommer, wortel, bloemkool, ...) of pitachips. 
  • Goed om te weten: Deze mousse kan een dag op voorhand worden klaargemaakt.
  • Waar kunt u terecht: Aardperen vindt u in de afdeling fruit en groenten, bij « Bio ». Controleer vooraf de beschikbaarheid en bestel er indien nodig!
  • Een gezond extraatje:
    Dit gerecht bevat heel wat vezels! Bovendien zijn de vezels van de topinamboers aanwezig in de bijzondere vorm van inulien, een stof die het evenwicht van de darmflora bevordert.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 668; energie (kCal): 159; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 24,3; suikers (g): 5,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 777,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Bruschetta's met puree van aardperenB