Recept zoekresultatenBreakfastpudding met appelen
Delhaize logo
  • Breakfastpudding met appelenA

Breakfastpudding met appelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Ontbijt
Breakfastpudding met appelenA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1/2 grote appelen (± 500 g)
  • 2 el noten-, rozijnen- en bessenmix Superfood
  • 100 g havervlokken
  • 2 dl plantaardige amandeldrink
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • kaneelpoeder (facultatief)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. kooktijd

  1. Schil 2 appelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een stoofpan, voeg er 1 el water aan toe, zet het deksel op de pan en laat rustig pruttelen, tot de appelen zacht zijn (± 20 min.). Mix fijn.
  2. Meng 200 g van deze appelmoes met de havervlokken, de amandeldrink en de ahornsiroop in een slakom. Dek af en kook 3 min. in de microgolfoven, op 1.000 W.
  3. Verdeel de bereiding over 2 kommen, voeg de 1/2 appel in plakjes en de Superfoodmix toe. Bestuif eventueel met kaneel en serveer.

Tip: Voor een snelle versie gebruik je gewoon een bokaal appelmoes zonder suiker. Behalve de ahornsiroop, kun je alle ingrediënten met een glas of een tas doseren: je hebt 2 dl van elk nodig.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Ontbijt
  • Breakfastpudding met appelenA