Recept zoekresultatenBoter met gedroogde tomaten en basilicum
Delhaize logo
  • Boter met gedroogde tomaten en basilicumD

Boter met gedroogde tomaten en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen
Boter met gedroogde tomaten en basilicumD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 halfgedroogde tomaten in olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g zachte boter
  • 3 eetlepels gehakte, verse basilicum

Begin met koken

  1. Kneed de zachte boter met de geperste lookteentjes, de fijngehakte halfgedroogde tomaten, 1 koffielepel van de marinadeolie van de tomaten, het fijngehakte basilicum, 1 snuifje zout en zwarte peper van de molen (4 keer draaien). De bereiding moet heel homogeen zijn.

Kooktip

Je kan deze boter zo meteen serveren bij grillgerechten (vlees, gevogelte, vis, schaaldieren). Je kan er ook een rolletje van maken en laten opstijven in de koelkast of je kan de boter ook verdelen over individuele schaaltjes (dan laat je ze ook lichtjes opstijven in de koelkast).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2009; energie (kCal): 486; vetten (g): 51,2; verzadigde vetten (g): 31,8; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 364,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Sauzen
  • Boter met gedroogde tomaten en basilicumD