• Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
RED05, RED10 en RED20: Profiteer nu van korting met de promocodes RED05, RED10, RED20! Zie de voorwaarden onderaan de homepagina.  
Terug

Bosbessentaart ‘à la minute’

door Bart Desmidt

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert

Dit recept versturen

Bosbessentaart ‘à la minute’
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.
4/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 g blauwe bessen
  • 2 dl volle melk
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 el kristalsuiker (voor de afwerking)
  • 40 g honing
  • 25 g boter
  • 15 g boter (voor de taartbodem)
  • 3 g zout
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een taartvorm en verdeel er de blauwe bessen over.
  2. Meng de honing, de eieren, de bloem, de melk, de suiker en het zout tot een homogeen deeg. Giet het deeg over de blauwe bessen. Bestrooi de taart met de koude boter in stukjes, bestuif ze met de suiker voor de afwerking en schuif ze 15 min in de oven.
  3. Ontvorm de taart, laat ze lauw worden en serveer ze. Geef er eventueel wat Griekse yoghurt of slagroom bij.

Kooktips en presentatie

Tip: Is de honing niet vloeibaar genoeg? Meng hem eerst met de lauwe melk en voeg dan de andere ingrediënten van het deeg toe.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst