Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • BobotiA

Boboti

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
BobotiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 cl volle melk
  • 12 gepelde amandelen
  • 1 eetlepel hot kerrie
  • zout
  • 100 g broodkruim (zonder de korsten)
  • 600 g rundergehakt
  • 1 eetlepel amandelpoeder
  • 1 koffielepel griessuiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 limoen
  • gehakte koriander

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op Th. 6 - 180°C.
  2. Doe de olie in een braadpan en bak er de gehakte ui en het vlees in aan op vrij hoog vuur. Gebruik een spatel om het vlees in kleine stukjes te breken.
  3. Doe het broodkruim in de beker van de mixer, giet er de melk op en voeg de eieren toe, het sap van de limoen, de kerrie, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
  4. Neem het vlees van het vuur, voeg de kerriebereiding toe, het amandelpoeder, de suiker en de rozijnen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe alles in een ovenschotel, druk wat aan en overgiet met een losgeklopt ei. Voeg de grof gehakte, gepelde amandelen toe en laat 20 min in de oven bakken.
  6. Bestrooi met gehakte koriander en serveer warm met naanbrood, rijst en mangochutney.

Kooktip

Onze koffietip: Delhaize Santos (Brazilië)

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 647; energie (kCal): 154; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 430,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • BobotiA