Recept zoekresultatenBlini’s van zoete aardappelen met langoustines
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:25
  • Blini’s van zoete aardappelen met langoustines

Blini’s van zoete aardappelen met langoustines

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Aperitief
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 kg gekookte langoustines
  • 1/2 bosje koriander
  • zout
  • 50 g gesuikerde bananenchips
  • 1 koffielepel rijstazijn
  • 2 cm gember
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 mandarijn
  • 50 g boter
  • 50 g gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 20 cl verse room
  • 200 g zoete aardappelen
  • 100 g bloemige aardappelen
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Schil de aardappels en de zoete aardappels. Stoom ze een vijftiental minuten tot ze zacht zijn. (Gebruik deze tijd om de langoustines te pellen). Stamp de aardappels en de zoete aardappels fijn met de helft van de verse room, zout en peper. Voeg dan de bloem toe, meng goed en doe er de eieren een voor een bij. Meng opnieuw zorgvuldig.
  2. Meng de geperste look, de rest van de room, het mandarijnsap, de geraspte gember en de rijstazijn. Zout en peper.
  3. Laat wat boter smelten in een flensjespan. Zodra de boter heet is, zet je een vormpje in de pan en doe er een ruime lepel puree in. Wacht 30 seconden, haal voorzichtig het vormpje weg en herhaal op drie plekken in de flensjespan, waarbij je voldoende ruimte laat. Laat 2 min. op een zacht vuurtje bakken. Draai de blini’s en laat nog 1 min. bakken.
  4. Vermaal de gedroogde bananenchips tot fijn poeder.
  5. Leg de blini’s op het dienblad. Schep 2 langoustines, 1 lepel saus en bananenpoeder op elke blini en versier met de korianderblaadjes.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • 00:00
    -05:25
  • Blini’s van zoete aardappelen met langoustines