Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBenedicteieren met zalmkaviaar
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:08
  • Benedicteieren met zalmkaviaar

Benedicteieren met zalmkaviaar

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Lunch
Benedicteieren met zalmkaviaar

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eidooiers
  • 4 extra verse eieren
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 kleine bokaal zalmeieren
  • 4 kleine broodjes
  • 125 g boter
  • een paar druppels olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Zet water in een kookpan op het vuur.
  2. Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
  3. Klop de 3 eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap en 5 cl lauw water. Zet de steelpan op een heel laag vuurtje terwijl je de mengeling stevig verder klopt (met een roerder of met de mixer) tot ze wit uitslaat en verdrievoudigt in volume. Al kloppend voeg je beetje bij beetje de gesmolten boter bij. Let goed op dat je geen onzuiverheden toevoegt. Breng op smaak.
  4. Leg een groot stuk vershoudfolie in een kommetje. Boter de folie lichtjes in en breek er voorzichtig een ei in. Knoop de vershoudfolie dicht rond het ei zoals een knapzak. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
  5. Toast of gril de in twee gesneden broodjes. Was de waterkers en verwijder de dikkere stengels.
  6. Dompel de zakjes ei 3 min onder in het zachtjes kokend water in de kookpan (geen grote bubbels!).
  7. Leg een halfgeroosterd broodje op elk bord, overgiet het met een beetje eicitroensaus en versier met waterkers. Pak de eitjes uit, leg ze bovenop de broodjes en werk af met de zalmeieren.
  8. Maak een kleine inkeping in de eieren om de eidooier te doen uitlopen en dien meteen op.

Kooktip

Let erop dat de eieren op kamertemperatuur zijn voordat je ze kookt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Brunch
Lente
Lunch
  • 00:00
    -03:08
  • Benedicteieren met zalmkaviaar