Recept zoekresultatenBaron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven
Delhaize logo
  • Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de ovenB

Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de ovenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g Baron van kabeljauw
  • 1 bussel wortelen
  • 2 sjalotten
  • 2 bussels basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 100 g parmigiano
  • 1 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 dl kreeftfond
  • 40 g bloem
  • 1,5 dl + 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    +/- 330 gr
    +/-21,99€/kg
    +/-€7,26
    Afhaling vanaf 29/01
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Borstel de wortelen, snijd de dikste in 2 (in de lengte) en schik ze op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi met de tijm, de rozemarijn en de oregano. Schuif ze 20 min. in de oven.
    2. Hak de sjalotten en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, met 2 el olijfolie. Besprenkel ze met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken. Voeg de kreeftenfond toe en laat voor de helft inkoken. Giet de bereiding door een puntzeef, voeg de room toe en verwarm de saus op een heel zacht vuurtje. Breng verder op smaak.
    3. Hak de pistachenoten in de elektrische hakmolen tot grof poeder. Houd de helft van het wortelloof apart en verwijder de dikste stengels. Voeg de rest in de hakmolen toe, samen met het basilicum en 1,5 dl olijfolie. Mix alles fijn, giet de pesto in een kom en meng er de parmigiano onder.
    4. Snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze door de bloem. Tik er de overtollige bloem af en bak ze 3 min. per kant op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
    5. Mix de saus kort met een staafmixer zodat ze lichtjes schuimt. Serveer ze op de vis met de wortelen en de pesto. Werk af met enkele plukjes wortelloof.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 936 kcal • Vetten: 73 g • Koolhydraten: 19 g • Vezels: 7 g • Eiwitten: 49 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de ovenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    +/- 330 gr
    +/-21,99€/kg
    +/-€7,26
    Afhaling vanaf 29/01
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59