Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenBaron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven
Delhaize logo
  • Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven
    B
Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de ovenB

Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g Baron van kabeljauw
  • 1 bussel wortelen
  • 2 sjalotten
  • 2 bussels basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 100 g parmigiano
  • 1 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 dl kreeftfond
  • 40 g bloem
  • olijfolie
  • 30 g boter
  • peper
  • 700 g Baron van kabeljauw
  • 1 bussel wortelen
  • 2 sjalotten
  • 2 bussels basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 100 g parmigiano
  • 1 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 dl kreeftfond
  • 40 g bloem
  • olijfolie
  • 30 g boter

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Borstel de wortelen, snijd de dikste in 2 (in de lengte) en schik ze op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi met de tijm, de rozemarijn en de oregano. Schuif ze 20 min. in de oven.
2
Hak de sjalotten en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, met 2 el olijfolie. Besprenkel ze met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken. Voeg de kreeftenfond toe en laat voor de helft inkoken. Giet de bereiding door een puntzeef, voeg de room toe en verwarm de saus op een heel zacht vuurtje. Breng verder op smaak.
3
Hak de pistachenoten in de elektrische hakmolen tot grof poeder. Houd de helft van het wortelloof apart en verwijder de dikste stengels. Voeg de rest in de hakmolen toe, samen met het basilicum en 1,5 dl olijfolie. Mix alles fijn, giet de pesto in een kom en meng er de parmigiano onder.
4
Snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze door de bloem. Tik er de overtollige bloem af en bak ze 3 min. per kant op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
5
Mix de saus kort met een staafmixer zodat ze lichtjes schuimt. Serveer ze op de vis met de wortelen en de pesto. Werk af met enkele plukjes wortelloof.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Borstel de wortelen, snijd de dikste in 2 (in de lengte) en schik ze op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi met de tijm, de rozemarijn en de oregano. Schuif ze 20 min. in de oven.
2
Hak de sjalotten en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, met 2 el olijfolie. Besprenkel ze met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken. Voeg de kreeftenfond toe en laat voor de helft inkoken. Giet de bereiding door een puntzeef, voeg de room toe en verwarm de saus op een heel zacht vuurtje. Breng verder op smaak.
3
Hak de pistachenoten in de elektrische hakmolen tot grof poeder. Houd de helft van het wortelloof apart en verwijder de dikste stengels. Voeg de rest in de hakmolen toe, samen met het basilicum en 1,5 dl olijfolie. Mix alles fijn, giet de pesto in een kom en meng er de parmigiano onder.
4
Snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze door de bloem. Tik er de overtollige bloem af en bak ze 3 min. per kant op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
5
Mix de saus kort met een staafmixer zodat ze lichtjes schuimt. Serveer ze op de vis met de wortelen en de pesto. Werk af met enkele plukjes wortelloof.
Nutritionele informatie
B
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 936 kcal • Vetten: 73 g • Koolhydraten: 19 g • Vezels: 7 g • Eiwitten: 49 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 936 kcal • Vetten: 73 g • Koolhydraten: 19 g • Vezels: 7 g • Eiwitten: 49 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

3 × +/- 330 gr

+/-€24,24

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Fond | Kreeft

Lacroix

Fond | Kreeft

40 cl

€4,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€63,07

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.