Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenBananenlolly’s met chocolade en kokosnoot
Delhaize logo
  • Bananenlolly’s met chocolade en kokosnootC

Bananenlolly’s met chocolade en kokosnoot

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Bananenlolly’s met chocolade en kokosnootC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bananen
  • 25 g boter
  • 25 g geraspte kokosnoot
  • 5 cl melk
  • 75 g pure chocolade

Begin met koken

  1. Pel de bananen en snij ze in dikke stukjes.
  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in een waterbad met de melk.
  3. Doe er vervolgens beetje bij beetje stukjes koude boter bij.
  4. Prik de stukjes banaan op brochettestokjes, dompel ze in de chocolade en leg ze daarna meteen in de kokosnoot.
  5. Leg ze een voor een op een schotel waarop bakpapier is gelegd.
  6. Zet ze in de koelkast en haal ze er 15 minuten voor het opdienen uit.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 699; energie (kCal): 168; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 23,3; suikers (g): 14,7; vezels (g): 2; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 325,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Bananenlolly’s met chocolade en kokosnootC