Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • BananenbroodA

Bananenbrood

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Dessert
BananenbroodA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 eieren
  • 1/2 kl kaneel
  • 1/2 koffielepel vanille-extract
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 110 g havermout
  • 100 g amandelpoeder
  • 70 g pecannoten
  • 70 g walnoten
  • 1 eetlepel boter
  • 3 rijpe bananen
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. in de oven

  1. Mix de havermout fijn tot meel. Houd 10 g apart en meng de rest met het amandelpoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Meng de eieren en het vanille-extract eronder.
  2. Prak de bananen fijn en meng deze eronder met 50 g walnoten en 50 g pecannoten. Schep tot slot de bosbessen er voorzichtig onder.
  3. Vet een springvorm in met de boter en bestuif met de overige haverbloem. Schep er het beslag in en bestrooi met de overige noten.
  4. Bak gaar in de oven gedurende ong. 30 min. Prik er met een satéprikker in en kijk of er deeg aanplakt. Indien er niets aanplakt, dan is de cake gaar.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1156; energie (kCal): 278; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 18,9; suikers (g): 7; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 332,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Dessert
  • BananenbroodA