Recept zoekresultatenAspergeslaatje met Ardense ham en espuma van blanke boter
Delhaize logo
  • Aspergeslaatje met Ardense ham en espuma van blanke boterD

Aspergeslaatje met Ardense ham en espuma van blanke boter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Aperitief
Aspergeslaatje met Ardense ham en espuma van blanke boterD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 sneetjes Ardense ham taste of Inspirations
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 1 sjalot
  • 50 g Oud Bruggekaas in blok
  • 1 dl water
  • 1 dl witte droge wijn
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 195 g koude boter
  • 1/2 bussel tijm
  • peper van de molen
  • fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min. kooktijd

  1. Begin met de espuma: snijd de sjalot in schijfjes en breng ze in een steelpan aan de kook met het water, de witte wijn, de azijn en de tijm. Laat 5 min. pruttelen en giet door een puntzeef. Houd apart.
  2. Schil de asperges en snijd de voet ervan af. Snijd 1 bussel met een dunschiller in tagliatelle. Snijd de andere bussel in blokjes en sauteer deze kort in een wok, met 25 g boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de aspergeblokjes over diepe borden, voeg de verfrommelde sneetjes ham en de aspergetagliatelle toe. Werk af met waterkers en geraspte kaas.
  3. Breng de espumabasis aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg 170 g koude boter in blokjes toe en klop het mengsel met de staafmixer schuimig. Verdeel de espuma over de borden en dien meteen op.

Tip: Vervang de appelsienen in de zomer door perziken of nectarines.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Aperitief
  • Aspergeslaatje met Ardense ham en espuma van blanke boterD