Recept zoekresultatenAsperges met ei en verse kruiden
Delhaize logo
  • Asperges met ei en verse kruidenA

Asperges met ei en verse kruiden

door @karolas_kitchen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Lunch
Asperges met ei en verse kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 eieren
  • 2 bussels groene asperges
  • 6 nieuwe uien
  • 2 kl zwarte sesamzaadjes
  • 30 g parmigiano
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zout
  • 4 kl zeewierpareltjes ‘Cavi-Art’
  • 2 handenvol verse dille

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 28 min kook- en baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breek het onderste, taaie uiteinde van de asperges en schil ze met een dunschiller. Kook de asperges in ± 10 min gaar (de kooktijd kan variëren naargelang de dikte van de asperges). Kook daarna de eitjes ± 13 min. Houd de eieren onder koud stromend water en laat verder afkoelen.
  3. Maak intussen de parmigianokoekjes. Rasp de parmigiano fijn en schep 4 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat en verdeel er de sesamzaadjes overheen. Plaats de koekjes 5 à 10 min in de oven tot ze goudbruin zijn en laat vervolgens afkoelen tot ze krokant zijn.
  4. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak er de lente-uitjes enkele minuten in.
  5. Pel en prak de hardgekookte eieren fijn. Vermeng ze met de fijngehakte verse dille, de lente-uitjes en de restjes olijfolie uit de pan. Kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  6. Leg de asperges op een bord en dresseer het eimengsel er dwars over. Leg hier bovenop een parmezaankoekje en een koffielepel zeewierpareltjes.

Kooktip

Kook je asperges met behulp van een handige aspergekoker of kook ze rechtopstaand in een kookpot . Zo beschadig je de lekkere aspergekopjes niet.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 389; energie (kCal): 94; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 312,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lunch
  • Asperges met ei en verse kruidenA