Recept zoekresultatenAppelbeignets met venkelsalade
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    A
  • Appelbeignets met venkelsalade

Appelbeignets met venkelsalade

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Appelbeignets met venkelsaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 g suiker
  • 3,5 dl melk
  • 1 dl bolleke Koninck
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 3 eetlepels aardnotenolie
  • zout
  • 4 zoete appelen
  • arachideolie om te frituren
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 zoete appel (voor de salade)
  • 1/2 venkelknol (voor de salade)
  • 1 tl appelazijn (voor de salade)
  • 1 el honing (voor de salade)
  • 1 tl water (voor de salade)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Arachideolie
    1 l
    5,39 €/l
    €5,39
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 2 u. rusttijd

    1. Klop de eieren en de eierdooier luchtig met de suiker. Verwarm de melk een beetje en roer ze door de ruban. Klop er het bier door. Zeef er de bloem bij en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg er de arachideolie en een snuif zout aan toe. Laat het beslag enkele uren rusten.
    2. Schil de appelen en steek er het klokhuis uit met een appelboor. Snijd de appelen in plakken van 1 centimeter. Haal de plakken door het beslag en bak ze goudbruin in de arachideolie. Werk af met bloemsuiker.
    3. Snijd de appel en de venkel in julienne. Meng de azijn met de honing en het water. Meng dit met de julienne van appel en venkel.
    4. Serveer de beignets met de venkelsalade.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Dessert
    • 00:00
      -01:00
      A
    • Appelbeignets met venkelsalade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Arachideolie
    1 l
    5,39 €/l
    €5,39
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar