Amandelrotsjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
2 op 5Andere
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels bloemsuiker
- 500 g chocolade (fondant en/of melk en/of witte)
- gekonfijte sinaasappelschil, rozijntjes (facultatief)
- 200 g geschaafde amandelen
- 5 cl rietsuikersiroop
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Meng de geschaafde amandelen, de suiker en de rietsuikersiroop.
- Leg kleine hoopjes van deze mengeling op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze in 5 min. bruin bakken in de oven, laat afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain marie en dompel er de rotsjes één voor één in.
- Zorg dat ze volledig met chocolade bedekt zijn, laat ze wat afdruipen en leg ze op een plaat, bedekt met bakpapier of met een siliconen bakmat.
- Versier eventueel met stukjes gekonfijte sinaasappelschil en/of rozijnen. Laat enkele uren in de koelkast hard worden.
- Serveer de rotsjes als snoepje bij de koffie of geef ze, mooi ingepakt, als cadeautje.
Kooktip
Je kan rotsjes maken van 1, 2 of 3 verschillende chocoladekleuren
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert