Recept zoekresultatenAardappelkroketten
Delhaize logo
  • Aardappelkroketten
    B
AardappelkrokettenB

Aardappelkroketten

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 eieren
  • 600 g aardappelen
  • 30 g paneermeel
  • 20 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • 5 eieren
  • 600 g aardappelen
  • 30 g paneermeel
  • 20 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 1 u
1
Kook de aardappelen in de schil gaar, laat even afkoelen zodat je gemakkelijk de schil kunt verwijderen.
2
Pureer de gekookte aardappelen.
3
Zet de pot terug op het vuur zodat de puree al haar vocht verliest. Zo krijg je straks stevigere kroketten.
4
Splits 4 eieren. Voeg de eigelen 1 per 1 aan de puree toe. Meng de boter eronder.
5
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
6
Laat de mengeling afkoelen.
7
Rol de afgekoelde pureemengeling in een stevige worst in vershoudfolie. Snijd de worst in verschillende stukken.
8
Klop 1 ei op. Haal de kroketten door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
9
Frituur de kroketten op 180°C tot ze mooi bruin zijn.
1
Kook de aardappelen in de schil gaar, laat even afkoelen zodat je gemakkelijk de schil kunt verwijderen.
2
Pureer de gekookte aardappelen.
3
Zet de pot terug op het vuur zodat de puree al haar vocht verliest. Zo krijg je straks stevigere kroketten.
4
Splits 4 eieren. Voeg de eigelen 1 per 1 aan de puree toe. Meng de boter eronder.
5
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
6
Laat de mengeling afkoelen.
7
Rol de afgekoelde pureemengeling in een stevige worst in vershoudfolie. Snijd de worst in verschillende stukken.
8
Klop 1 ei op. Haal de kroketten door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
9
Frituur de kroketten op 180°C tot ze mooi bruin zijn.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 828; energie (kCal): 198; vetten (g): 13; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 436,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 828; energie (kCal): 198; vetten (g): 13; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 436,59
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Kids
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€6,07