• Onze winkels
 • Taalkiezer
  NL
  • FR

Deze week: Tartiflette

Van 16/01 t.e.m. 22/01/2020

Een warme ovenschotel is heerlijk op een koude winteravond! Neem nu tartiflette bijvoorbeeld. Dat is een typisch gerecht uit de Franse regio Haute-Savoie. Maar ook bij ons is het enorm populair! Want wij Belgen zoeken dit recept enorm vaak op. Zo vaak zelfs dat het een echte Plat National is geworden. Om jou een plezier te doen, zetten we alvast de belangrijkste basisingrediënten in promo! Klaar om het lekker warm te krijgen?"Tartiflette doet me altijd denken aan mijn vakantie in de bergen."
Vincent Holef
Superviseur Kwaliteit Media

Ingrediënten

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. kooktijd
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aantal personen: 4
Prijs:

 1. Verwarm de oven op 210°C.
 2. Kook de aardappelen in de schil volgens de techniek van uw keuze. Laat ze niet te zacht worden.
 3. Bak de spekreepjes zonder vetstof in een grote pan. Begin met een zacht vuurtje dat je hoger zet zodra het vet begint te smelten. Laat de gebakken spekreepjes uitlekken en fruit de gehakte uien in het spekvet. Dek af en laat op een zacht vuurtje zweten.
 4. Snijd intussen de aardappelen in (al dan niet geschilde) schijven. Doe ze bij de uien, giet de witte wijn erover en laat nog 5 min bakken op een zacht vuurtje. Voeg de spekreepjes en eventueel de room toe. Kruid naar smaak.
 5. Wrijf een grote ovenschotel in met het versnipperde teentje knoflook en doe de bereiding erin. Snijd de Petits Pont l’Évêque horizontaal doormidden en leg de helften met de korst naar boven op de aardappelen alvorens 25 min te laten bruinen in de oven.
 6. Dien heet op met een grote salade.

Nutritionele informatie

Energie: 814 kcal
Eiwitten: 53 g
Vetten: 44 g
Koolhydraten: 50 g
Vezels: 6 g

Nutri-Score (per 100 g): B

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst