• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Onze missie bij Delhaize?
De Nutri-Score van jouw lievelingsproducten verbeteren!


Hoe zorgen we ervoor dat jouw lievelingsproducten een betere Nutri-Score krijgen?


1. Een team voedingsdeskundigen analyseert de Nutri-Score van onze Delhaize producten en bekijkt waar we een betere Nutri-Score kunnen behalen.

2. Vervolgens wordt de samenstelling van elk product onder de loep genomen. Zo zoeken we uit hoe we het kunnen verbeteren, door bijv. de hoeveelheid suiker, vet en zout te verlagen, of vezels en eiwitten te verhogen.

3. We bespreken met onze leveranciers in hoeverre het oorspronkelijke recept aangepast kan worden. Want we willen onze producten wel evenwichtiger maken, maar natuurlijk zonder aan hun smaak, kleur of textuur te raken.

4. Stalen van aangepaste producten worden dan door een panel uitverkoren proevers aan een smaaktest onderworpen. Ze worden met onze bestaande producten (en soms ook met die van concurrenten) vergeleken. Daarnaast worden de stalen zorgvuldig geanalyseerd in het labo, om ons ervan te verzekeren dat de voedingswaarden overeenkomen met de beoogde Nutri-Score.

5. Als de proeftest positief is (= het product wordt minstens even goed of beter beoordeeld), dan wordt de samenstelling aangepast en een nieuwe verpakking gedrukt. Zo ligt er binnen de kortste keren een evenwichtiger product in de rekken van jouw supermarkt

Deze producten hebben al een betere Nutri-Score!

Choco Balls

We werken al jaren aan de recepten van onze ontbijtgranen. Daardoor hadden ze al een mooie Nutri-Score. Maar daar stopt het niet! We blijven verbeteren. Zo krijgen onze Choco Balls nu een betere Nutri-Score. Nutri-Score B zelfs! Da’s dus een topontbijt voor de kids.

Naar het product >

Kipfilet natuur

Zijn jouw kinderen ook zo’n fan van kip? Dat snappen we helemaal! Laat hen hier nog meer van smullen, want onze kipfilet natuur is nu een pak evenwichtiger. Dat komt omdat we zoutgehalte verlaagden met 30%! Nu krijgt deze lekkernij Nutri-Score B in plaats van C.

Naar het product >

Pindakaas

Met z’n zoete, volle smaak is pindakaas overheerlijk bij het ontbijt of als smeuïg vieruurtje. We hebben trouwens het recept verbeterd! Het is nu volledig natuurlijk, rijk aan vezels en bestaat voor 100% uit pinda’s. Resultaat: Nutri-Score B! Da’s een feest voor jong en oud.

Naar het product >

Vruchtennectar: van E naar C !

Bij Delhaize helpen we je niet alleen om beter te eten, maar ook om beter te drinken. Wist je dat onze nectardrankjes van Nutri-Score E naar C zijn gegaan? Dat komt omdat er nu meer fruit in zit! Ook hebben we het suikergehalte herbekeken en de hoeveelheid fruit verhoogd.

Naar het product >

Pudding met vanillesmaak: van C naar B !

Mmm, ook zo’n zin in een zeemzoet dessertje? Wel, dan krijg je er nu nóg meer goesting in! Want we verlaagden het vetgehalte van onze vanillepudding. Dat komt omdat er geen volle melk meer in zit, maar wel halfvolle. Daardoor gaat deze lekkernij op grootmoeders wijze van Nutri-Score C naar B. Smullen maar!

Naar het product >

Biomaisvlokken: van C naar A !

Een goeie manier om je dag te beginnen? Met onze biologische cornflakes uiteraard! Omdat we hun zoutgehalte hebben herzien, krijgen ze niet zomaar een betere Nutri-Score. Nee. Ze krijgen de allerbeste! Ze springen van C naar A. Hoera!

Naar het product >

Noedels met kip: van B naar A !

Een Aziatische lekkernij die je het hele jaar door kan eten? Dat zijn onze oosterse noedels met kip! Je vindt dit evenwichtige gerecht met veel groenten in onze diepvriesafdeling. Je maakt het makkelijk en snel klaar in de pan om er daarna met het hele gezin van te smullen!

En er is meer! Want dit gerecht heeft sinds kort een betere Nutri-Score. Dat komt omdat we het zoutgehalte en de verzadigde vetten verlaagden, én omdat we de portie eiwitten en groenten verhoogden. Daardoor krijgt deze lekkernij niet zomaar een nieuwe Nutri-Score. Nee. Het krijgt de allerbeste! Want de noedels gaan van B naar A!  

Naar het product >

Kipbrochetten: van B naar A !

Laten wij nog ervan smullen zolang het goed weer is! Dat zou zelfs zonde zijn als je weet dat deze nu een Nutri-Score A heeft! Zo verlaagden we voor onze kipbrochettes het zoutgehalte in de marinade. Dankzij het kruidenmengsel blijft het nog altijd even lekker! "

Naar het product > 

Kookham: van C naar B !

Het zit minstens één keer per week in de brooddoos van je kinderen: ham. En nu we het zoutgehalte hebben verlaagd zonder de smaak te veranderen, krijgt de ham een betere Nutri-Score. Hij gaat van C naar B! Zo wordt hij sowieso nóg populairder. "

Naar het product >

Veggie Mediterano- en Picantino-broodbeleg: van D naar B!

Een hele verbetering voor ons veggie broodbeleg. Het percentage groenten werd verhoogd naar 50%. Daardoor krijgen de twee veggie producten een lager vet- en zoutgehalte en een hoger gehalte aan eiwit en voedingsvezels! En daardoor gaan ze van Nutri-Score D naar B.

Naar het product >

Croutons: van E naar D !

In de soep, in een fris slaatje of gewoon als snack, er zijn verschillende manieren om van croutons te smullen. Ook zo’n fan? Dan hebben we goed nieuws! Want we vervingen de palmolie in onze soepcroutons door zonnebloemolie. Daardoor krijgen ze ook een betere Nutri-Score: ze gingen van E naar D. Smullen maar!

Naar het product >

Biocornflakes: van C naar A !

Bij Delhaize blijven we onze producten verbeteren om jou het beste te geven. En die veranderingen hoeven helemaal niet groot te zijn! Zo pasten we iets kleins aan in het recept van onze biocornflakes.

We verminderden het zout in onze biocornflakes van 1,75% naar 1%. Daardoor krijgen ze een betere Nutri-Score. Meer nog: ze krijgen de beste Nutri-Score! Ze gingen zomaar even van C naar A!

Product alleen verkrijgbaar in de winkel

Kip- en kalkoenfilet: van C naar B !

Bij Delhaize zetten we alles op alles om jou evenwichtige charcuterie te geven. En dat lukt, stap voor stap. Zo kregen de kip- en kalkoenfilet uit ons slagersgamma een betere Nutri-Score! Doordat we het zoutgehalte verlaagden, gingen ze van Nutri-Score C naar B.

En da’s nog niet alles! We lanceren een aantal nieuwe soorten kipfilet die ook allemaal Nutri-Score B hebben. Zo wordt evenwichtig smullen weer een pak makkelijker!

Crunchy Muesli chocolade: van D naar C!

Onze Crunchy Muesli Choco is van Nutri-Score D naar Nutri-Score C gegaan! Zo begin je vanaf nu je dag met minder suiker en minder vet in je ontbijtgranen.

Naar het product >

IJs: van B naar A !

Ons Roomijs Vanille en Roomijs Mokka hebben allebei een nieuw recept met minder suiker en krijgen daardoor een verbeterde Nutri-Score: ze gingen van B naar A!

Naar het product >

Sandwiches: van C naar B en van E naar D!

Soms gaat er niets boven een lekkere sandwich. En zeker nu! Want maar liefst drie soorten uit ons assortiment hebben een betere Nutri-Score.
• Omdat er in de tonijn-sandwich minder mayonaise en meer kaas zit, gaat hij van Nutri-Score C naar B.
• In de rosette zit dan weer minder tartaarsaus en meer kaas. Daarom krijgt ie Nutri-Score D in plaats van E!
• Bij de caesar bacon doen we extra tomaten en minder zout. Zo gaat hij van Nutri-Score C naar B.

Reden genoeg om te smullen van onze heerlijke sandwiches!

Product alleen verkrijgbaar in de winkel

Meer weten over Nutri-Score?

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst